En Kort Guide Til Nye Generiske Top Level Domæner


En revolutionær forandring er ved at opstå i relation til domænenavne – men hvad betyder det for Joe Surfer eller den gennemsnitlige registrant?

Lande-specifikke udvidelser, f.eks .au er kendt som cctld (Country Code Top Level-Domæner), og antallet i hundredvis. Der er forholdsvis meget få generiske top level domæner (gtld ‘ er) til rådighed – kun 22 – disse omfatter .kom, .netto .org .info og .biz.

Der er næsten to dusin elementer nu, men så snart der kan være tusindvis.

Mens eksisterende gTLD ‘ er har tjent os godt i omkring et kvart århundrede, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) varetager et initiativ, hvor tusindvis af nye udvidelser kan blive skabt; for eksempel, .companyname, .computer, .musik eller .banken.

Tanken bag initiativet er at give virksomheder bedre mærke, kontrol og skabe nye muligheder i den online verden.

Så vil den gennemsnitlige person være i stand til at skabe et nyt gTLD? Ingen årsag er, at det privilegium kommer med en heftig prisseddel. Det vil koste omkring USD$185,000 at etablere et gTLD), og i henhold til et udkast af gTLD ansøger vejledning, de eneste partier, der er berettiget til at anvende, vil være “etablerede selskaber, organisationer eller institutioner i god behold”. Ansøgere vil også nødt til at fremlægge dokumentation for et legitimt krav på at gTLD, de ønsker.

I tillæg til ansøgning og etablering gebyr, årlige gebyrer vil være i tusindvis.

For at modvirke registrering af gTLD ‘ s skyld-og for at sidde på en udvidelse af den primære henblik på videresalg, og ejerne er nødt til at have den operationelle web-sites, under udvidelse, de ønsker, og ICANN vil have en rolle i forbindelse med godkendelse af overførsler til nye ejere bør gTLD sælges i fremtiden.

En anden potentielt vanskelig situation, hvor Selskab X beslutter at ansøge om en .companyx gTLD – men det er ikke det eneste selskab, der kommer med det navn.

I tilfælde, hvor to virksomheder kan have samme navn, en indsigelse-baseret proces, der vil gøre det muligt for rettighedshaverne at “vise, at de foreslåede gTLD ville krænke deres rettigheder”. Der vil også være en proces for at gøre indsigelse mod generiske ord-baseret gTLD ‘ er på det grundlag, at sådan et gTLD kan ikke være i fællesskabets interesse.

Der er i øjeblikket en maksimal grænse på 1000 nye gtld ‘ er, der vil blive delegeret hvert år, og den oprindelige ansøgning periode, der forventes at vare et par måneder.

Samtidig med udgivelsen af nye gTLD ‘ er kan skabe nye industrier og vil helt sikkert give flere muligheder for navn valg; aktuelle udvidelser vil ikke pludselig stoppe med at arbejde, eller vil de falde ud af syne. I øjeblikket findes populære udvidelser er nu så godt etableret, vil de bevare en høj grad af bevidsthed blandt forbrugerne for en overskuelig fremtid – og måske for altid.

banner - medieinstitut

Markedet for Internet-domæner


Blogroll:


Nyhed

  • TCM Denmark har sammen med Stålklyngen og Foodture dannet et konsortium med det formål at udvikle fødevarer til dagligvaremarkedet, skoler, hospitaler og plejesektoren. Konsortiet får navnet Fresh Food Factory og igangsætter udviklingsprojekter med virksomheder og institutioner og trækker på de mange kompetencer fra viden-institutioner i den Syddanske Region.
  • Sommerferie - ErhvervsCenter ønsker alle en god sommerferie.

Annonce

  • Do you like sports? Do you want to get your own website under Internet address like .sport .football or other domain associated with the different sports discipline? Nothing simpler, visit our website and find out more on new sports gTLDs.s